Coaching

Waarom coaching

Gedurende ons leven maken wij mensen van alles mee. Het zijn processen die ons vormen.

Toen ik in een burn-out belandde en mijzelf de vraag stelde wat ik nog graag wilde met mijn werktoekomst en ik gedurende die periode zowel een levenscoach als loopbaancoach bezocht ‘riep’ mij het beroep van coach.  Wat ik zo mooi vind aan coaching is dat een coach gelijkwaardig is, hij/zij zal niet boven je gaan staan of zeggen dat je iets moet. Een coach reikt je dingen aan en het is aan jou of jij bereid bent om letterlijk en figuurlijk stappen te willen zetten.

stapje voor stapje

Ben jij er klaar voor om die allereerste stap te zetten? Klaar voor de ontmoeting met jezelf? Ik daag en nodig je uit..

Wil je ontdekken wat jouw drijfveren zijn en wat jouw droom is voor het leven? Wil jij meer zelfinzicht verkrijgen, waardoor je meer zelfvertrouwen ervaart? Ik ben er graag voor jou, zodat jij er (weer) voor jezelf kunt zijn. Jouw relatie met jezelf staat bij mij voorop, vanuit jouw plek in de familielijn. De relatie met jezelf is de belangrijkste relatie in je leven, en vormt de basis voor alle andere relaties. 

Van de Keltische Tree of Life, de levensboom in mijn logo, wordt gezegd dat deze het leven representeert.  En dat – terwijl wij ons door het leven bewegen – onze kennis, ervaring en wijsheid groeit. Net zoals de boom doet, iedere dag sterker wordend. De ‘tree of life’ symboliseert ook de natuurkrachten die samenkomen om balans en harmonie te creëren. De takken reiken naar de hemel en de wortels gaan diep in de aarde; een representatie van de link tussen hemel en aarde, geest en lichaam en de nooit-eindigende cyclus van het leven. Voor mij symboliseert het zo beneden, zo boven en zo binnen zo buiten. En groei en ontwikkeling.

pexels-akil-mazumder-1072824

Ont-wikkelen

Het mooie is dat vanuit het kennismaken met jezelf als vanzelf groei en ontwikkeling ontstaat. Waarbij je bij ontwikkeling niet moet denken aan een uitbreiding van jezelf maar juist het ont-wikkelen, het afwikkelen en uitdoen van niet meer passende jassen die je ooit aan hebt getrokken omdat je ze nodig had voor je bescherming. Door laagjes af te wikkelen, dus door je te ont-wikkelen zal er in jou een gevoel van innerlijke vrijheid gaan ontstaan….en van daaruit kies je bewust voor jouw levenspad. Ik begeleid je graag door het ongemakkelijke van de verandering heen. Door projectie op anderen om te zetten naar de blik naar binnen. Zo kom je bij jouw waarheid uit. Het gaat er om dat jij jezelf gaat zien, niet dat een ander jou ziet.

pexels-pixabay-460295

HSP

Misschien behoor jij tot de 15-20% van de bevolking die hoogsensitief is. Hoogsensitiviteit is geen stoornis. Het is een eigenschap waar je mee geboren wordt. Het is ook niet bijzonder. Je bent dan misschien wel in de minderheid maar niet minder als persoon.

Veel hoogsensitieven ervaren problemen met prikkels. Veelal in een werksituatie. Ik wil je graag helpen te ontprikkelen en je jezelf beter te laten kennen.

Inmiddels zijn steeds meer mensen waaronder ook werkgevers bekend met deze term. En dat is goed nieuws want hoe meer er bekend is over HSP hoe beter er mee omgegaan kan worden. Als hoogsensitieve coach spreek ik jouw taal en begrijp ik snel wat jij bedoelt.