Over ons

Waarom de naam Puravida Welzijn?

PURAVIDA WELZIJN biedt diverse mogelijkheden voor behandelingen:
  • Diverse massagevariaties
  • Massage in combinatie met coaching
  • Coaching

Misschien ken je het levensmotto van de Costa-Ricanen, PURA VIDA!!! Het wordt daar dagelijks door de locals in Costa Rica gebruikt. De term zegt ontzettend veel over hoe Costa Ricanen in het leven staan. Met het begrip Pura Vida wordt bedoeld dat je moet genieten, alles uit het leven moet halen, dat iets mooi is of ‘vol leven’.

Het betekent dat je je geen zorgen moet maken om onbelangrijke dingen. Maar ook dat iets of een plek mooi is. Genieten van het leven….in het moment….mindful zijn.
Puravida Welzijn ligt onder een mooie oude boom, omgeven door groen. Mooi en puur.

 

Esther Brunsting - Massage Enschede

Over mij

Mijn naam is Esther Brunsting. 

Vanuit een brede interesse voor mens, natuur, gezondheid en genieten van het leven is Puravida Welzijn ontstaan. Als masseur en coach werk ik vanuit een holistische visie omdat lichaam en geest invloed op elkaar hebben.

Ik heb altijd gewerkt op secretarieel gebied maar mijn hoogsensitiviteit en de wens om iets verzorgends te gaan doen hebben er toe geleid dat ik besloot om een eigen praktijk te openen. Ik startte met het volgen van massageopleidingen en ik merkte dat het bij me paste. Vervolgens ben ik mijn spiritualiteit verder gaan ontwikkelen en ben ik de opleiding tot coach gaan doen waardoor ik een prachtig totaalpakket aan helpende tools tot mijn beschikking heb. Met mijn eigen sensitiviteit voel ik aan wat jij op dat moment nodig hebt.

Massages die ik o.a. geef zijn sportmassage, ontspanningsmassage, voetmassage, hoofdmassage, hotstone massage stoelmassage, Lomi Lomi  en aroma Touch. Uitgebreidere informatie over wat deze massages inhouden kan je vinden op de pagina massages.

Zoek je een coach omdat jij misschien ergens in vast loopt, niet lekker in je vel zit, en dat kan zijn vanwege je werk, je relatie of je hooggevoeligheid ook dan ben je bij Puravida Welzijn op het goede adres. Ik ga graag met je op pad en op onderzoek uit naar antwoorden op vragen. Het mooie nieuws is: die antwoorden zitten al in jou zelf, ze moeten alleen nog gevonden worden. Graag loop ik naast je op je pad en help ik je daar bij.

over massage

Massage is zo oud als de mensheid. Omdat het zo gezond is.

Én omdat aanraking een universele basisbehoefte van de mens is evenals de behoefte aan rust, slaap, eten, drinken, beschutting en warmte. De behoefte aan aanraking dient zich al aan wanneer we geboren worden. Liefdevolle aanraking geeft een kind een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Massage wordt niet alleen toegepast voor een ontspannend wellness-uurtje maar vooral om gezondheid te behouden en te bevorderen. Massage stimuleert de doorbloeding van weefsel en zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen uit het weefsel.

Het zorgt er voor dat er minder stresshormonen noradrenaline en cortisol worden afgegeven in het bloed. Hierdoor kan het immuunsysteem beter zijn werk doen zodat de weerstand tegen ziektes verbetert. Massage stimuleert ook nog de productie van endorfines (lichaamseigen pijnstillers) en het ‘gelukshormoon’ serotonine. Stofjes die zorgen voor een gevoel van ontspanning en welbevinden.

Aroma Touch Massage Enschede

Holistisch werken

Lichaam en geest staan niet los van elkaar. Zij beïnvloeden elkaar. Zelf heb ik regelmatig ervaren wat een massage kan doen op zowel fysiek als mentaal vlak. Stress en emoties slaan zich op in het lichaam en dat uit zich onder andere in vastzittende spieren. Andersom werkt het precies zo: voel je je niet lekker in je lijf door pijntje hier pijntje daar of door dagelijks werken achter de computer of door te heftig sporten dan kan je je beperkt voelen in je bewegingsvrijheid en die beperking kan dan weer van invloed zijn op je gevoel van welzijn. En we willen ons graag allemaal lekker voelen. Massage helpt daar bij.

The masseur does back massage to the young man in a beauty salon

Massage als therapievorm

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Alleen massage bij stress is heerlijk, niks mis mee om een uurtje heerlijk tot rust te komen en te genieten van strijkingen en knedingen en warme massageolie. Je zal je nadien herboren voelen.

Echter..wil je lichamelijk en geestelijk duurzaam gezonder worden dan heb je een holistische aanpak nodig.

Als jij terwijl je dit leest voelt dat dit je ‘roept’ nodig ik je graag uit voor een kennismaking. Zie je het na de kennismaking wel zitten dan spreek ik met jou vooraf een aantal consulten af. Tussen die consulten in ga jij zelf op een prettige en onderzoekende manier aan het werk met ‘huiswerkopdrachten’ die jou gaandeweg gaan helpen ‘zien’ wat er speelt in jouw body en mind. Deze inzichten zullen jouw richtingaanwijzers worden op je verdere levensweg. Je zal veel meer op je intuïtie durven vertrouwen. Het lichaam is een prachtig en intelligent wezen. Het zal altijd terug willen keren naar balans, naar gezondheid. Zo wordt jouw lichaam jouw kompas.

Coaching

Heb je geen behoefte aan massage maar wel aan een coach dan is die mogelijkheid er ook. Ik kan je coachen op thema’s gerelateerd aan relatie, werk, leefstijl, zelfvertrouwen, gezondheid/vitaliteit, Hoogsensitiviteit (HSP), burn-out… Ik ben NOBCO en StiR geaccrediteerd.